Šalát z čerstvej tresky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 100 g tresky, 1/2 citróna, 6 lyžíc panenského olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, jednu veľmi mladú, tenkú tekvičku, 1 väčší rajčiak, niekoľko lístkov bazalky, 2 lyžice čiernych olív, niekoľko vetvičiek čerstvého kôpru.

Postup

Krok 1

Šťavu z polovice citróna vymiešame metličkou so štipkou mletého čierneho korenia, soľou a olivovým olejom. Tekvičku olúpeme a pozdĺžne nakrájame na veľmi tenké plátky, ktoré namočíme do pripravenej zálievky. Rajčiak ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Zalejeme ich zálievkou a premiešame. Z tresky zbavenej kože nakrájame tenké plátky, ktoré osolíme a okoreníme a veľmi krátko osmažíme na troche olivového oleja. Na tanier posypaný celými lístkami bazalky dáme plátky tekvičky rôzne ich skrútime a poprekladáme, poukladáme osmaženú tresku, kocky rajčiny, všetko posypeme vykôstkovanými a posekanými olivami a ozdobíme vetvičkami kôpru.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 880
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

881

Podobné recepty:
  • Šťuka na sedmohradský spôsob

    Šťuka na sedmohradský spôsob

  • Pstruh so smotanovou šťavou

    Pstruh so smotanovou šťavou

  • Zemiakový šalát s rybami

    Zemiakový šalát s rybami

kuk