Nakladaná hydina

2015-09-29

Ingrediencie

  • 8 kuracích rezňov, veľký biely jogurt, 8 strúčikov cesnaku, soľ. Na omáčku: 1 strúčik cesnaku, 400 g ementálskeho syra, 1 dl bieleho vína, mleté čierne korenie, lyžička Solamylu, 0,5 dl ovocného destilátu, postrúhaný muškátový oriešok, soľ.

Postup

Krok 1

Kuracie rezne naložíme do zmesi bieleho jogurtu, roztlačeného cesnaku a soli na niekoľko dní. Nádobu, v ktorej budeme omáčku pripravovať, vytrieme strúčikom cesnaku, vložíme do nej ementálsky syr pokrájaný na kocky, prilejeme víno, posypeme mletým čiernym korením a zriedime trochou vody. Keď sa víno začne variť, miešame metličkou asi 10 minút. V troche vody rozmiešame Solamyl, za stáleho miešania ho vlejeme do roztopeného ementálskeho syra a necháme zhustnúť. Nakoniec ochutíme destilátom, postrúhaným muškátovým orieškom a soľou. Kuracie rezne opečieme na rozpálenom kvalitnom oleji. Porcie mäsa prelejeme omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1581
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1582

Podobné recepty:
  • Kuracie závitky plnené brokolicou

    Kuracie závitky plnené brokolicou

  • Pikantné rožky

    Pikantné rožky

  • Silvestrovská husacia pochúťka

    Silvestrovská husacia pochúťka

kuk