Morčacie rezne na smotane s hubami

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 morčacie rezne, soľ, mleté biele korenie, 3 lyžice masla, 2 cibule, 250 g húb, šťavu z jedného citróna, 1/2 šálky bieleho vína, 2 dl smotany, 1 šálku postrúhaného syra, štipku muškátového kvetu, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Rezne mierne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým bielym korením a po oboch stranách opečieme na zohriatom masle asi 5 minút. Vyberieme ich a odložíme na teplé miesto. Do masla po opekaní necháme zosklovatieť nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané huby a krátko podusíme. Prilejeme citrónovú šťavu, víno a smotanu. Krátko necháme prevrieť pridáme postrúhaný syr a za stáleho miešania povaríme, kým sa syr nespojí s omáčkou. Odstavíme, ochutíme soľou, korením a muškátovým kvetom. Omáčku nalejeme na rezne a posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1321
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1322

Podobné recepty:
  • Pikantné  mäso  s  orieškami

    Pikantné mäso s orieškami

  • Kurča s pilavom

    Kurča s pilavom

  • Vyprážané kurča na kyjevský spôsob

    Vyprážané kurča na kyjevský spôsob

kuk