Červená repa v smotanovej omáčke

2016-03-16

Popis

Smotanová omáčka zjemňuje arómu repy a zároveň zvýrazňuje jej chuť.

Ingrediencie

  • 600 g 600 g červenej repy
  • 50 g 50 g masla
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • citrónová šťava
  • 30 g hladkej múky
  • 30 g masla
  • 1,5 dl smotany
  • voda
  • kúsok kocky kuracieho alebo hovädzieho bujónu
  • soľ
  • citrónová šťava
  • cukor

Postup

Krok 1

Umytú červenú repu dáme do vriacej vody a varíme ju do mäkka. Po uvarení ju olúpeme a pokrájame na hranolčeky, ktoré dáme na rozohriaté maslo, pridáme soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu a krátko podusíme. Na tanieri ju polejeme čerstvo pripravenou smotanovou omáčkou. Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, zriedime ju troškou smotany a vody a dobre rozšľaháme. Varíme ju, kým nezhustne v hustú omáčku. Prelejeme zvyškom smotany, pridáme kúsok kocky bujónu, opäť rozšľaháme, osolíme, okyslíme, trochu osladíme a privedieme do varu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 435
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

436

kuk