Červená repa v smotanovej omáčke
2016-03-16- komentárov
- Kategórie:
Popis
Smotanová omáčka zjemňuje arómu repy a zároveň zvýrazňuje jej chuť.
Ingrediencie
- 600 g 600 g červenej repy
- 50 g 50 g masla
- soľ
- mleté čierne korenie
- citrónová šťava
- 30 g hladkej múky
- 30 g masla
- 1,5 dl smotany
- voda
- kúsok kocky kuracieho alebo hovädzieho bujónu
- soľ
- citrónová šťava
- cukor
Postup
Krok 1
Umytú červenú repu dáme do vriacej vody a varíme ju do mäkka. Po uvarení ju olúpeme a pokrájame na hranolčeky, ktoré dáme na rozohriaté maslo, pridáme soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu a krátko podusíme. Na tanieri ju polejeme čerstvo pripravenou smotanovou omáčkou. Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, zriedime ju troškou smotany a vody a dobre rozšľaháme. Varíme ju, kým nezhustne v hustú omáčku. Prelejeme zvyškom smotany, pridáme kúsok kocky bujónu, opäť rozšľaháme, osolíme, okyslíme, trochu osladíme a privedieme do varu.