Cisársky trhanec II

2016-04-18
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 45 min.

Popis

Sladký múčnik z palacinkového cesta. Môžeme dozdobiť šľahačkou.

Ingrediencie

  • 100 g masla
  • 0,5 l mlieka
  • 6 ks vajec
  • 250 g polohrubej múky
  • maslo na vymastenie formy
  • 2 lyžica hrozienok
  • 120 g práškového cukru

Postup

Krok 1

Maslo rozpustíme, pridáme mlieko a potom postupne vmiešame žĺtky. Nakoniec pridáme múku, soľ a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Masu vlejeme do dobre vymastenej ohňovzdornej misy a dáme piecť. Keď je masa napoly upečená, posypeme ju hrozienkami a necháme dopiecť.

Krok 2

Upečený trhanec vyberieme z rúry, vidličkou ho potrháme, posypeme cukrom a podávame teplý.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 772
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

773

Podobné recepty:
  • Zeleninové 'máčanky'

    Zeleninové 'máčanky'

  • Palacinky maškrtník

    Palacinky maškrtník

  • Zeler na francúzsky spôsob

    Zeler na francúzsky spôsob

kuk