Cibuľový šalát s majonézou I
2016-04-14- komentárov
- Kategórie:
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 20 min.
- Celkový čas : 50 min.
Popis
Cibuľový šalát podávame dobre vychladnutý k rezňom, mäsu alebo ako prílohu k jedlu.
Ingrediencie
- 250-300 g cibule
- 20 g masla
- 150 g zeleru
- voda
- soľ
- mleté čierne korenie
- citrónová šťava
- majonéza
- zelerová vňať
Postup
Krok 1
Cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska a na masle udusíme. Zeler očistíme, umyjeme a v slanej vode uvaríme. Po vychladnutí pokrájame na malé štvorčeky.
Krok 2
Do sklenenej misky dáme na seba vrstvy cibule a zeleru. Jednotlivé vrstvy osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou. Povrch zalejeme majonézou a posypeme nadrobno pokrájanou zelerovou vňaťou.