Varená sliepka s pikantnou omáčkou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1/2 sliepky, soľ, 1 cibuľu, celé čierne korenie, 3 lyžice sójovej omáčky, 3 lyžice vývaru zo sliepky, 1 lyžicu oleja, 1 lyžicu vínneho octu, 1 lyžicu pikantnej horčice, 1/2 lyžičky glutasoli, zeleninu na ozdobenie.
Postup
Krok 1
Sliepku uvaríme do mäkka vo vode s cibuľou, soľou a čiernym korením. Vývar precedíme a mäso necháme vychladnúť. Mäso nakrájame na plátky a poukladáme na misu. Zmiešame horčicu, olej, ocot, vývar a glutasol. Hustotu omáčky regulujeme množstvom vývaru. Mäso ozdobíme zeleninou a prelejeme pikantnou omáčkou. Podávame studené.