Rizoto zo stopkového zeleru

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g stopkového zeleru, 1 cibuľu, 200 g ryže, 2 lyžice oleja, 4 dl zeleninového vývaru, mleté čierne korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Stopkový zeler nakrájame na tenké kolieska (niekoľko listov odložíme na ozdobenie). Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na oleji, pridáme ryžu a za stáleho miešania ju do sklovita osmažíme. Prilejeme polovicu vývaru a prikryté dusíme asi 10 minút. Potom primiešame zeler, pridáme druhú polovicu vývaru a za častého miešania dodusíme. Osolíme, okoreníme, primiešame časť listov pokrájaných nadrobno. Porcie ozdobíme listami zeleru.

 

Priemerné hodnotenie členov

(3.5 / 5)

3.5 2 2294
Ohodnoť tento recept

2 ľudí hodnotilo recept

2295

Podobné recepty:
  • Ryža zapečená s jablkami

    Ryža zapečená s jablkami

  • Vyprážaný karfiol

    Vyprážaný karfiol

  • Karfiol so žĺtkovou omáčkou

    Karfiol so žĺtkovou omáčkou

kuk