Ryžový šalát so sardelou a s vajcom na švédsky spô
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
Ingrediencie
- 150 g ryže, 2 vajcia uvarené natvrdo, 200 g jabĺk, 1 sardela alebo sardelová pasta, 100 g majonézy, 100 g smotany, šťava z 1 citróna, karí korenie, soľ.
Postup
Krok 1
Do uvarenej a vychladnutej ryže primiešame vajcia pokrájané na drobné kocky spolu s pokrájanými jablkami zbavenými jadrovníkov a pokvapkanými citrónovou šťavou. Sardelu rozotrieme alebo použijeme 1 lyžičku sardelovej pasty, zamiešame do smotany vymiešanej s majonézou, ochutenej karí korením a soľou, dobre zamiešame a vlejeme na kyprú zmes ryže s vajciami a jablkami.