Letný ovocný šalát s jogurtom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 300 g jabĺk, 300 g uvareného zeleru, 300 g modrého hrozna, 5 vlašských orechov, 250 g jogurtu, 20 g majonézy, šťava z 2 citrónov, štipka mletého čierneho korenia, práškového cukru a karí korenia, soľ, 2 rozštvrtené marhule alebo 2 mandarínky rozobraté na dieliky na ozdobenie.

Postup

Krok 1

Ošúpané jablká zbavené jadrovníkov a zeler pokrájame na pásiky, bobuľky hrozna rozrežeme napoly a odstránime zrnká, dva orechy rozpolíme (na ozdobenie), tri orechy posekáme nadrobno a vložíme do jogurtu vylepšeného majonézou, citrónovou šťavou, cukrom a koreninami. Osolíme, dôkladne zmiešame a nalejeme na šalátovú zmes. Šalát necháme uležať v chladničke. Pred podávaním zamiešame, uložíme na sklenenú alebo porcelánovú misu a ozdobíme polovičkami orechov a marhuľami, prípadne mandarínkami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 753
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

754

Podobné recepty:
  • Šalát z červenej kapusty I

    Šalát z červenej kapusty I

  • Miešaný zeleninový šalát

    Miešaný zeleninový šalát

  • Grécky šalát s jemnou salámou

    Grécky šalát s jemnou salámou

kuk