Sviatočný hydinový šalát na orientálny spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
Ingrediencie
- 400 g upečeného kuracieho alebo morčacieho mäsa, 200 g jabĺk, 150 g banánov, 200 g uvareného zeleru, 2 plátky ananásu alebo 1 pomaranč rozdelený na dieliky, 2 vajcia uvarené natvrdo, 20 g kyslej smotany, šťava z 2 citrónov, 5 g práškového cukru, 1/2 lyžičky karí korenia, soľ, 200 g hlávkového šalátu na ozdobenie.
Postup
Krok 1
Mäso, ošúpané a jadrovníka zbavené jablká, zeler a ananás pokrájame na drobné kúsky, dieliky pomaranča na polovice, banány na kolieska a bielok z vajca na pásiky. Všetko zalejeme nálevom, ktorý pripravíme tak, že žĺtka z vajec roztlačíme a vymiešame so smotanou, pridáme šťavu z citrónov, osladíme, okoreníme a všetko spolu zamiešame. Šalát nech uležať v chladničke. Podávame na sklenenej mise vyloženej listami šalátu tak, aby prečnievali cez okraje misy. Šalát môžeme nakoniec ozdobiť srdiečkom hlávkového šalátu alebo hroznom.