Sviatočný hydinový šalát na orientálny spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g upečeného kuracieho alebo morčacieho mäsa, 200 g jabĺk, 150 g banánov, 200 g uvareného zeleru, 2 plátky ananásu alebo 1 pomaranč rozdelený na dieliky, 2 vajcia uvarené natvrdo, 20 g kyslej smotany, šťava z 2 citrónov, 5 g práškového cukru, 1/2 lyžičky karí korenia, soľ, 200 g hlávkového šalátu na ozdobenie.

Postup

Krok 1

Mäso, ošúpané a jadrovníka zbavené jablká, zeler a ananás pokrájame na drobné kúsky, dieliky pomaranča na polovice, banány na kolieska a bielok z vajca na pásiky. Všetko zalejeme nálevom, ktorý pripravíme tak, že žĺtka z vajec roztlačíme a vymiešame so smotanou, pridáme šťavu z citrónov, osladíme, okoreníme a všetko spolu zamiešame. Šalát nech uležať v chladničke. Podávame na sklenenej mise vyloženej listami šalátu tak, aby prečnievali cez okraje misy. Šalát môžeme nakoniec ozdobiť srdiečkom hlávkového šalátu alebo hroznom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1288
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1289

Podobné recepty:
  • Ochutené ovsené vločky

    Ochutené ovsené vločky

  • Puding so slivkovým lekvárom

    Puding so slivkovým lekvárom

  • Tvarohový nálev s majonézou a cesnakom

    Tvarohový nálev s majonézou a cesnakom

kuk