Rossiniho zeleninový šalát
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Zeleninové šaláty
Ingrediencie
- 1 stopkový zeler, 200 g hlávkového šalátu, 200 g endívie (čakanky), 100 g sterilizovaných šampiňónov. Nálev: 30 g olivového oleja, 2 lyžice citrónovej šťavy, soľ, mleté biele korenie, 1 lyžička horčice, 1 lyžička rozdrveného estragónu, 50 g rajčiakov.
Postup
Krok 1
Všetky 3 druhy šalátovej zeleniny očistíme a umyjeme. Hlávkový šalát a endíviu pokrájame na pásiky široké 1/2 cm, stopkový zeler na 1/2 hrubé prstence. Zmiešame a zalejeme nálevom, ktorý sme dobre premiešali. Pridáme plátky šampiňónov. Šalát rozdelíme do hrubostenných sklenených pohárov a ozdobíme osminkami rajčiaka.