Ovocný šalát s hydinovým mäsom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 300 g morčacích alebo kuracích pŕs, 20 g slnečnicového oleja, soľ, mleté čierne korenie, 1200 g cukrového melóna (2 malé melóny), 150 g banánov, 5 plátkov ananásu. Nálev: 40 g jogurtu, 10 g majonézy, 1 lyžica ananásovej šťavy z kompótu, 1 lyžica kečupu, štipka mletého čierneho korenia, štipka soli, šťava z 1/2 citróna.

Postup

Krok 1

Na panvici s rozohriatym olejom opečieme z oboch strán morčacie alebo kuracie prsia, osolíme, okoreníme a pokrájame na širšie rezance. Umyté cukrové melóny rozrežeme horizontálne na polovice, lyžicou odstránime zrnká a z polovice dužiny vykrajujeme špeciálnou ostrou lyžičkou guľky, ktoré odložíme na tanier. Druhú časť dužiny vyrežeme nožom a pokrájame na kocky. Ošúpané banány pokrájame na kolieska a 1 plátok ananásu na drobné kúsky. Všetko zmiešame s nálevom a necháme pol hodiny uležať v chladničke. Polovičky melónov, z ktorých sme vybrali dužinu, naplníme pripraveným ovocím, pokvapkáme citrónovou šťavou a ozdobíme plátkom ananásu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 757
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

758

Podobné recepty:
  • Šalát so šunkou, zeleninou, s jablkami a chrenom

    Šalát so šunkou, zeleninou, s jablkami a chrenom

  • Základný nálev

    Základný nálev

  • Šalát z reďkvi s rokfortom

    Šalát z reďkvi s rokfortom

kuk