Zelerový šalát s červenou kapustou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g zeleru, 200 g červenej kapusty, 1 lyžica octu do vody na varenie, soľ, 1 lyžica octu, šťava z 1 citróna, mleté čierne korenie, 20 g slnečnicového oleja, 5 g práškového cukru.

Postup

Krok 1

Červenú kapustu očistíme, pokrájame na jemné rezance, osolíme a necháme aspoň 30 minút uležať. Očistený a ošúpaný zeler uvaríme v osolenej a okyslenej vode, pokrájame taktiež na jemné rezance a zalejeme nálevom z 3 lyžíc vody, v ktorej sa varil zeler, 1 lyžice octu a šťavy z 1 citróna. Okoreníme mletým čiernym korením a premiešame s kapustou. Šalát môžeme pokvapkať 2 lyžicami slnečnicového oleja a osladiť 1 lyžicou práškového cukru.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1298
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1299

Podobné recepty:
  • Šošovicový šalát I

    Šošovicový šalát I

  • Uhorky na grécky spôsob

    Uhorky na grécky spôsob

  • Šalát z čerstvej tresky

    Šalát z čerstvej tresky

kuk