Kapustné listy plnené zeleninou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 8 veľkých kapustných listov, soľ, voda, olej, 50 g cibule, 100 g mrkvy, 50 g petržlenu, 50 g zeleru, 50 g ryže, 1 vajce uvarené natvrdo, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, 10 g múky, 200 g kyslej smotany, 1/2 dl rajčiakového pretlaku.
Postup
Krok 1
Kapustné listy povaríme 10 minút v osolenej vode, necháme odkvapkať, hrubú žilnatinu zrežeme, aby sa listy dali lepšie zavinúť. Na panvici so zohriatým olejom speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme krájanú mrkvu, petržlen a zeler, popražíme, podlejeme horúcou vodou a udusíme do mäkka. Zmiešame s uvarenou ryžou, posekaným petržlenovou vňaťou pokrájanou nadrobno, osolíme a okoreníme. Na listy kapusty uložíme papriku, zavinieme ich, zopneme špáradlom a obalené opražíme. Potom ich uložíme do zapekacej panvice alebo kastróla, polejeme smotanou vymiešanou s rajčiakovým pretlakom a zapečieme. Hotové posypeme petržlenovou vňaťou. Na obmenu môžeme do plnky pridať pomleté mäso.