Dusený kaleráb

2018-01-09

Popis

Dusený kaleráb podávame k uvarenému hovädziemu mäsu s uvarenými zemiakmi. Namiesto zapraženia môžeme pridať postrúhaný surový zemiak.

Ingrediencie

  • 600 g kalerábu
  • vývar z kostí alebo z mäsa
  • alebo voda s rozpustenou kockou masoxu
  • 8 g hladkej múky
  • 20 g masla alebo tuku Hera alebo slnečnicový olej
  • 5 g práškového cukru
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup

Krok 1

Očistený kaleráb pokrájame na pásiky alebo na kocky spolu s malými lístočkami, ktoré vyrastajú zo stredu hľuzy, podlejeme vývarom alebo vodou s masoxom, osolíme a dusíme do mäkka. Z tuku a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, podlejeme vodou a prilejeme ku kalerábu. Osolíme, okoreníme, osladíme a dusíme prikryté ešte 8 minút. Podávame k uvarenému hovädziemu mäsu s uvarenými zemiakmi. Namiesto zapraženia môžeme pridať postrúhaný surový zemiak.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1617
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1618

Podobné recepty:
  • Karfiol na milánsky spôsob

    Karfiol na milánsky spôsob

  • Ryžový nákyp s paradajkovou omáčkou

    Ryžový nákyp s paradajkovou omáčkou

  • Placky zo surového kelu

    Placky zo surového kelu

kuk