Dusený kaleráb
2018-01-09- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dusený kaleráb podávame k uvarenému hovädziemu mäsu s uvarenými zemiakmi. Namiesto zapraženia môžeme pridať postrúhaný surový zemiak.
Ingrediencie
- 600 g kalerábu
- vývar z kostí alebo z mäsa
- alebo voda s rozpustenou kockou masoxu
- 8 g hladkej múky
- 20 g masla alebo tuku Hera alebo slnečnicový olej
- 5 g práškového cukru
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup
Krok 1
Očistený kaleráb pokrájame na pásiky alebo na kocky spolu s malými lístočkami, ktoré vyrastajú zo stredu hľuzy, podlejeme vývarom alebo vodou s masoxom, osolíme a dusíme do mäkka. Z tuku a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, podlejeme vodou a prilejeme ku kalerábu. Osolíme, okoreníme, osladíme a dusíme prikryté ešte 8 minút. Podávame k uvarenému hovädziemu mäsu s uvarenými zemiakmi. Namiesto zapraženia môžeme pridať postrúhaný surový zemiak.