Šampiňóny na víne po grécky

2015-09-29

    Ingrediencie

    • 100 g cibule, 20 g slnečnicového oleja, 100 g karotky, 1 dl suchého vína, 1 bobkový list, soľ, mleté čierne korenie, 1 strúčik cesnaku, 300 g šampiňónov, 250 g rajčiakov, petržlenová vňať.

    Postup

    Krok 1

    Cibuľu pokrájame nadrobno, speníme v hlbšej panvici na rozohriatom oleji, pridáme očistenú pokrájanú karotku a krátko podusíme, potom pridáme víno, bobkový list, rozotretý cesnak, osolíme, okoreníme a udusíme. Očistené šampiňóny pokrájame po dĺžke, 4 malé šampiňóny ponecháme v celku, pridáme do panvice a dusíme 10 minút. Rajčiaky sparíme vodou, ošúpeme, rozrežeme, odstránime zrnká a pokrájame na štvrtky. Panvicu odložíme z ohňa, vyberieme bobkový list a pridáme rajčiaky. Vychladnuté rozdelíme do porcelánových misiek. Ozdobíme malými udusenými šampiňónmi a posypeme petržlenovou vňaťou pokrájanou drobno.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 1235
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    1236

    Podobné recepty:
    • Zelenina s vajciami a syrom

      Zelenina s vajciami a syrom

    kuk