Čakanka na smotane

2016-03-14

Popis

Čakanka priaznivo pôsobí na činnosť tráviacich orgánov, ovplyvňuje trávenie, tvorbu a obeh krvi, čím prispieva k rýchlej obnove síl organizmu.

Ingrediencie

  • 600 g čakanky
  • 10 g masla
  • vývar alebo horúca voda
  • soľ
  • 200 g kyslej smotany
  • 10 g hladkej múky
  • citrónová šťava

Postup

Krok 1

Umyté čakankové puky pokrájame na pásiky široké 1 cm, dáme na rozohriatú teflonovú panvicu s maslom, za stáleho miešania krátko popražíme, zalejeme malým množstvom vývaru alebo horúcej vody, osolíme a prikryté uvaríme do polomäkka.

Krok 2

Smotanu rozmiešame s múkou, prilejeme k čakankovým pukom a spolu povaríme ešte 10 minút. Uvarené okyslíme citrónovou šťavou a hneď podávame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 998
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

999

Podobné recepty:
  • Baklažány zapekané so syrom

    Baklažány zapekané so syrom

  • Lekvárové buchty z kysnutého cesta - dusené

    Lekvárové buchty z kysnutého cesta - dusené

  • Hríbové karbonátky

    Hríbové karbonátky

kuk