Cibuľová nátierka s droždím a s vajciami
2016-04-14- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Kombinované nátierky
- Počet porcií : 3
- Čas prípravy : 10 min.
- Čas varenia : 20 min.
- Celkový čas : 30 min.
Popis
Vidiecka "kvasnicová pomazánka" ako ju poznáte.
Ingrediencie
- 200 g cibule
- 100 g droždia
- 10 g masla
- rasca
- mleté čierne korenie
- 4 ks vajcia
- 2 lyžica mlieka
- soľ
- pažítka alebo petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Cibuľu pokrájame nadrobno, speníme na panvici s rozohriatým maslom, pridáme rozdrobené droždie a opražíme do ružova, kým nezačne voňať. Okoreníme rascou, mletým čiernym korením a zmes zalejeme vajciami rozšľahanými s mliekom, osolíme a miešame, kým sa vajcia nezrazia.
Krok 2
Nátierkou potrieme chlieb a posypeme pažítkou alebo petržlenovou vňaťou pokrájanou nadrobno.