Zapekaná cestovina s dusenou cuketou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Cestoviny, pizza , Iné
Ingrediencie
- 1 balík bezvaječnej cestoviny, 2 cibule, rastlinný olej, 400 g cukety, soľ 4 lyžice rajčiakového pretlaku, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžica sójovej omáčky, mleté čierne korenie, nadrobno posekaný čerstvý kôpor.
Postup
Krok 1
Bezvaječnú cestovinu uvaríme vo vriacej osolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Očistenú a umytú cuketu pokrájame na kocky a vmiešame do cibuľového základu. Posolíme, pridáme rajčiakový pretlak, rozotretý cesnak, sójovú omáčku, mleté čierne korenie a dobre premiešame. Podlejeme a udusíme. K udusenej cukete pridáme odkvapkanú cestovinu a nadrobno posekaný čerstvý kôpor. Zľahka premiešame a vložíme do ohňovzdornej misy, ktorú sme jemne vytreli rastlinným olejom. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Podávame s čerstvou zeleninou alebo rôznymi druhmi zeleninových šalátov, ktoré sú vhodné k hlavnej rastlinnej skupine.