Čerešňová žemľovka

2016-03-16

Popis

vychutnajte si dezert alebo sladké hlavné jedlo s čerešňami namiesto jabĺk. Dodajú mu svoju neodolateľnú chuť.

Ingrediencie

  • 6 ks žemlí
  • 3 dl mlieka
  • štipka soli
  • 50 g roztopeného masla
  • 60 g práškového cukru
  • 1 bal vanilínového cukru
  • 2 vajcia
  • 400 g čerešní
  • 20 g masla

Postup

Krok 1

Žemle pokrájame na plátky, zalejeme teplým mliekom, v ktorom sme rozmiešali práškový a vanilínový cukor, soľ a vajcia, a žemle necháme rozmočiť. Čerešne umyjeme a odkôstkujeme.

Krok 2

Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou, vložíme do nej polovicu rozmočených žemlí, posypeme čerešňami, prikryjeme druhou polovicou žemlí, polejeme maslom a v dobre vyhriatej rúre upečieme. Upečenú žemľovku posypeme práškovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1622
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1623

Podobné recepty:
  • Baklažány na jordánsky spôsob

    Baklažány na jordánsky spôsob

  • Cestoviny zapečené s mäsom a syrom

    Cestoviny zapečené s mäsom a syrom

  • Muffins

    Muffins

kuk