Čakankový šalát I

2016-03-14

Popis

Zeleninový šalát z čakankových listov, ktoré sú pre ich typickú chuť a priaznivé účinky veľmi obľúbené.

Ingrediencie

  • 750 g čakankových listov
  • 1 lyžička horčice
  • 1/2 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžička cukru
  • 2 žĺtky
  • 2 lyžica oleja
  • 0,5 dl octu
  • petržlenová vňať

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, odkvapkané čakankové listy sa nakrájajú na kúsky dlhé 3 - 4 cm a nechajú sa v chlade. Do vhodnej misy sa vloží horčica, soľ, mleté čierne korenie, cukor a surové vaječné žĺtky. Suroviny sa vymiešajú nahladko a za stáleho miešania sa postupne pridáva olej a ocot.

Krok 2

Do pripraveného dressingu sa pridajú nakrájané čakankové listy, dobre premiešajú, vychladené sa podávajú a posypú najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 716
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

717

Podobné recepty:
  • Šalát troch farieb

    Šalát troch farieb

  • Taliansky mrkvový šalát

    Taliansky mrkvový šalát

  • Jablkový šalát

    Jablkový šalát

kuk