Zemiaky restované
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov uvarených v šupke, soľ, 1 cibuľu, 2 lyžice masti.
Postup
Krok 1
Ošúpané, vychladnuté varené zemiaky sa nastrúhajú na hrubom strúhadle (na kapustu). Najemno nakrájaná cibuľa sa opraží na masti dozlata na panvici, pridajú sa nastrúhané zemiaky, osolia, premiešajú, vytvorí sa plochý bochník a opečie sa z obidvoch strán neporušene (pomocou plytkého taniera, na ktorý sa po opečení jednej strany vyklopia a potom zosunú z neho na panvicu na neopečenú stranu). Pripravujú sa vždy len na porciu. Podávajú sa k varenému hovädziemu mäsu, bravčovým prírodným alebo inak upraveným rezňom.