Zemiaková kaša s krúpami

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g zemiakov, soľ, rasca, 150 g krúpou, rastlinný olej, 3 strúčiky cesnaku, majorán, mleté čierne korenie, 2 cibule, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať

Postup

Krok 1

Zemiaky olúpeme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode spolu s rascou. Osobitne uvaríme v osolenej vode krúpy s lyžicou rastlinného oleja. Uvarené zemiaky scedíme, pričom scedenú vodu odlejeme do hrnčeka. Zemiaky popučíme a zriedime ponechanou scedenou vodou tak, aby sa dali vymiešať na hladkú kašu. Primiešame scedené krúpy, rozotretý cesnak, majorán a čierne korenie. Hotovú kašu polejeme cibuľou, ktorú sme posekali nadrobno a opražili na rastlinnom oleji. Dochutíme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Ako prílohu podávame rôzne zeleninové šaláty, ktoré sa môžu kombinovať s hlavnou rastlinnou skupinou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1766
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1767

Podobné recepty:
  • Falošný guláš

    Falošný guláš

  • Dusené huby

    Dusené huby

  • Vyprážaný zeleninový rezeň

    Vyprážaný zeleninový rezeň

kuk