Morčacie prsia so šunkou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g morčacích pŕs, 1 lyžičku soli, 2 lyžice hladkej múky, 2 vajcia, strúhanku, olej, 150 g šunky, 2 lyžice masla, 100 g tvrdého syra (čedar).

Postup

Krok 1

Očistené, kože zbavené, umyté a osušené morčacie prsia sa nakrájajú na rezne s hmotnosťou 150 g na porciu, zľahka sa naklepú a osolia. Pripravené rezne sa obalia v múke, rozšľahaných vajciach, v strúhanke a vypražia sa v oleji z obidvoch strán dozlata. Vypražené prsia sa nechajú odkvapkať, vložia do ohňovzdornej nádoby, pokvapkajú časťou roztopeného masla, pokryjú plátkami šunky, posypú nastrúhaným syrom, navrch sa položí hoblina masla, rýchlo sa zapečú v rúre, na rošte a hneď sa podávajú Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, jemnejšie druhy zeleninových šalátov, porcia - rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1156
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1157

Podobné recepty:
  • Pečený moriak špikovaný hľuzovkami

    Pečený moriak špikovaný hľuzovkami

  • Pečené morčacie stehno s hroznom

    Pečené morčacie stehno s hroznom

  • Sliepka na víne so smotanou

    Sliepka na víne so smotanou

kuk