Morčacie prsia so šunkou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Morčacie mäso
Ingrediencie
- 800 g morčacích pŕs, 1 lyžičku soli, 2 lyžice hladkej múky, 2 vajcia, strúhanku, olej, 150 g šunky, 2 lyžice masla, 100 g tvrdého syra (čedar).
Postup
Krok 1
Očistené, kože zbavené, umyté a osušené morčacie prsia sa nakrájajú na rezne s hmotnosťou 150 g na porciu, zľahka sa naklepú a osolia. Pripravené rezne sa obalia v múke, rozšľahaných vajciach, v strúhanke a vypražia sa v oleji z obidvoch strán dozlata. Vypražené prsia sa nechajú odkvapkať, vložia do ohňovzdornej nádoby, pokvapkajú časťou roztopeného masla, pokryjú plátkami šunky, posypú nastrúhaným syrom, navrch sa položí hoblina masla, rýchlo sa zapečú v rúre, na rošte a hneď sa podávajú Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, jemnejšie druhy zeleninových šalátov, porcia - rez citróna.