Filé z morčacích pŕs so šunkou
2018-02-14- komentárov
- Kategórie: Hydina , Morčacie mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Filé z morčacích pŕs so šunkou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov, kompóty.
Ingrediencie
- 800 g morčacích pŕs
- 1 lyžička soli
- 0,75 dl oleja
- 100 g masla
- 150 g šunky
Postup
Krok 1
Z očistených, vykostených, kože zbavených, umytých a osušených morčacích pŕs sa nakrája filé - 2 kusy s hmotnosťou 150 g na porciu. Filé sa zľahka naklepe, osolí a opečie z obidvoch strán na oleji, pridajú sa 2/3 masla a pod pokrývkou sa krátko podusí. Na plátky nakrájaná šunka sa ohreje na zvyšku masla. Pri podávaní sa na filé položí plátok šunky a podleje výpekom. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov, kompóty.