Kapún na anglický spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1 kg kapúna, 1 lyžičku soli, 1 l vody, 150 g koreňovej zeleniny, cibuľu, bobkový list, celé čierne korenie, 50 g konzervovaného hrášku, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Očistený a umytý kapún sa vloží do vriacej vody variť. Po zavarení sa odstráni pena, osolí, pridá sa bobkový list, celé čierne korenie a varí tiahnutím domäkka. Uvarený kapún sa vyberie, nakrája na porcie a uchová v teple v časti vývaru. Očistená, na jemné rezance (julien) nakrájaná koreňová zelenina sa zaleje časťou vývaru a varí domäkka, nakoniec sa pridá precedený hrášok a spolu sa ohreje. Pri podávaní sa porcia kapúna posype varenou zeleninou a najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Vhodné prílohy: varené zemiaky, kaparová omáčka.