Kapún na anglický spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg kapúna, 1 lyžičku soli, 1 l vody, 150 g koreňovej zeleniny, cibuľu, bobkový list, celé čierne korenie, 50 g konzervovaného hrášku, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistený a umytý kapún sa vloží do vriacej vody variť. Po zavarení sa odstráni pena, osolí, pridá sa bobkový list, celé čierne korenie a varí tiahnutím domäkka. Uvarený kapún sa vyberie, nakrája na porcie a uchová v teple v časti vývaru. Očistená, na jemné rezance (julien) nakrájaná koreňová zelenina sa zaleje časťou vývaru a varí domäkka, nakoniec sa pridá precedený hrášok a spolu sa ohreje. Pri podávaní sa porcia kapúna posype varenou zeleninou a najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Vhodné prílohy: varené zemiaky, kaparová omáčka.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 748
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

749

Podobné recepty:
  • V zázvore varené kuracie mäso s koriandrovým dressingom

    V zázvore varené kuracie mäso s koriandrovým dressingom

  • Kurča na poľovnícky spôsob II

    Kurča na poľovnícky spôsob II

  • Rizoto zo zvyškov pečeného (grilovaného) kuraťa

    Rizoto zo zvyškov pečeného (grilovaného) kuraťa

kuk