Kuracie mäso na smotane so šampiňónmi

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g kuracích pŕs alebo vykostených stehien, 1 dl oleja, 1 lyžičku hladkej múky, 2 lyžice masla, 100 g čerstvých šampiňónov, 1 lyžičku soli, 3 lyžice kyslej smotany, 0,5 dl bieleho vína.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté a osušené kuracie mäso sa nakrája cez vlákna na drobnejšie kocky s hmotnosťou 150 g na porciu. Pripravené mäso sa opraží na oleji, zapráši múkou, pridá sa maslo, očistené, na plátky nakrájané šampiňóny, spolu sa všetko opraží, osolí, mierne sa zaleje vodou, vínom, premieša a podusí. Do zmesi sa pridá smotana, spolu sa podusí, podľa potreby sa dochutí soľou a hneď sa podáva. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, cestoviny, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1922
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1923

Podobné recepty:
  • Kurča na mangu

    Kurča na mangu

  • Dusené kuracie stehná

    Dusené kuracie stehná

  • Morčacie stehno na zázvore

    Morčacie stehno na zázvore

kuk