Kuracie mäso na smotane so šampiňónmi
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 800 g kuracích pŕs alebo vykostených stehien, 1 dl oleja, 1 lyžičku hladkej múky, 2 lyžice masla, 100 g čerstvých šampiňónov, 1 lyžičku soli, 3 lyžice kyslej smotany, 0,5 dl bieleho vína.
Postup
Krok 1
Očistené, umyté a osušené kuracie mäso sa nakrája cez vlákna na drobnejšie kocky s hmotnosťou 150 g na porciu. Pripravené mäso sa opraží na oleji, zapráši múkou, pridá sa maslo, očistené, na plátky nakrájané šampiňóny, spolu sa všetko opraží, osolí, mierne sa zaleje vodou, vínom, premieša a podusí. Do zmesi sa pridá smotana, spolu sa podusí, podľa potreby sa dochutí soľou a hneď sa podáva. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, cestoviny, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.