Kurča pečené na rozmaríne
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča
Ingrediencie
- 1,2 kg kurča, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 3 lyžice masla, 2,5 dl hydinového vývaru, rozmarín, citrónovú kôru, 4 šalotky, 100 g šampiňónov.
Postup
Krok 1
Očistené, vypitvané, umyté, osušené kurča sa osolí, okorení, vloží do pekáča, poleje roztopeným maslom, mierne podleje vývarom a pečie domäkka. Počas pečenia sa kurča polieva vlastnou šťavou, podľa potreby sa dolieva vývarom. Pred koncom pečenia sa vyberie a zvonku i znútra sa posype najemno nasekaným (alebo mletým suchým) rozmarínom a strúhanou citrónovou kôrou. Potom sa vloží do pekáča, obloží očistenou šalotkou, na štvrtky nakrájanými, očistenými šampiňónmi, podleje vývarom a dopečie. Pri podávaní sa porcia kurčaťa obloží šalotkou, šampiňónmi a poleje šťavou. Vhodné prílohy: rôzne upravená ryža, rôzne cestoviny, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.