Jahňacie zaprávané

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g jahňacieho pliecka bez kosti, 1 lyžičku soli, 1 mrkvu, 1 petržlen, kúsok zeleru, polovicu cibule, 3 lyžice masla, 1 lyžicu hladkej múky, 1,5 dl mlieka, muškátový kvet.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, osušené jahňacie predné mäso sa nakrája na rovnomerné kúsky, 5 ks na porciu. Pripravené mäso sa vloží do hrnca, zaleje horúcou vodou, osolí, pridá sa očistená, nakrájaná koreňová zelenina, cibuľa a varí sa domäkka. Mäkké mäso sa vyberie, vychladí v studenej vode a nechá odkvapkať. Z rozohriateho masla a múky sa pripraví svetlá zápražka, okorení sa mletým muškátovým kvetom, zaleje vlažným vývarom, rozšľahá a za občasného miešania sa dobre prevarí. Nakoniec sa pridá mlieko, prevarí a precedí na mäso a krátko povarí. Vhodné prílohy: dusená ryža, rozličné varené cestoviny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 748
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

749

Podobné recepty:
  • Maďarský bravčový paprikáš

    Maďarský bravčový paprikáš

  • Teľacie mäso po juhoslovansky

    Teľacie mäso po juhoslovansky

  • Prírodné jahňacie rebierko

    Prírodné jahňacie rebierko

kuk