Kaukazský šašlík

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g baranieho stehna bez kosti, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 5 strúčikov cesnaku, 100 g slaniny, 250 g cibule, olej, 1,5 dl vody, 2 lyžice masla, citrón. Na rajčiakovú ryžu: 250 g ryže, 250 g rajčiakov, polovicu lyžičky soli, 25 g stuženého tuku.

Postup

Krok 1

Vykostené, odblanené a šliach zbavené baranie stehno sa umyje, osuší a nakrája na rovnaké kúsky - asi 4 až 6 ks na porciu. Mäso sa mierne naklepe, osolí, okorení, potrie nastrúhaným cesnakom, olejom a nechá odležať asi 8 hodín. Odležané mäso sa napichuje striedavo s plátkami slaniny a hrubšími plátkami cibule na kovovú alebo drevenú ihlicu. Pripravený šašlík sa pečie na rošte alebo na oleji z obidvoch strán. (Pri pečení na oleji sa do výpeku pridá maslo, podusí a mierne zaleje vodou, dochutí soľou a krátko povarí.) Príprava ryže: Prebratá a dobre umytá ryža sa vloží do nádoby, pridajú sa na kúsky nakrájané, olúpané rajčiaky, tuk, zaleje sa vodou a osolí. Ryža sa nechá zovrieť, prikryje pokrývkou a v rúre dusí domäkka. Na tanier sa upraví dusená ryža, na ktorú sa položí kaukazský šašlík (mäso sa poleje šťavou), obloží nadrobno nakrájanou cibuľou a plátkami umytého citróna. Vhodná príloha: zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1606
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1607

Podobné recepty:
  • Koruna z pečenej jahňaciny

    Koruna z pečenej jahňaciny

  • Jahňacia pečeň na jávsky spôsob

    Jahňacia pečeň na jávsky spôsob

  • Pečená plnená teľacia hruď

    Pečená plnená teľacia hruď

kuk