Baraní steak na rošte

2015-12-02

Popis

Steak z kvalitného baranieho mäsa, ktorý zasýti nejedného chlapa. Podávať ho môžete s najrozličnejšími prílohami.

Ingrediencie

  • 1.25 kg baranieho chrbta s kosťou
  • 0.5 dl oleja
  • 4 zrnko čierneho korenia
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Z vysokej časti vykosteného baranieho chrbta z mladého, vykŕmeného kusa sa odstráni prebytočný tuk, stiahnu blany, umyje sa a osuší. Z takto upraveného mäsa sa nakrájajú kotlety (steaky) s hmotnosťou 180 g, zľahka sa naklepú, dva okraje sa stiahnu dovnútra a špajdľou sa upevnia. Pripravené kotlety sa posypú nahrubo drveným korením, potrú olejom a nechajú v chlade odležať. Pripravené steaky sa osolia, okorenia mletým čiernym korením, potrú olejom a pečú na rošte z obidvoch strán.

Krok 2

(Steaky sa môžu upiecť anglicky, poloanglicky alebo úplne prepiecť.) Pred podávaním sa z opečených steakov odstráni špajdľa a ukladajú sa na horúci tanier. Steaky upečené na rošte sa nepolievajú šťavou (môžu sa ozdobiť maslom maître d'hôtel), tradične pečené na panvici sa polejú zvyškom tuku po pečení.

Krok 3

Vhodné prílohy: rozličné druhy vyprážaných zemiakov, fazuľkové struky upravené na anglický spôsob (haricot-verts), osobitné omáčky (bernská, choron, soubise), rozličné zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1335
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1336

Podobné recepty:
  • Špargľa v teľacom plátku

    Špargľa v teľacom plátku

  • Teľacie mäso pečené na víne

    Teľacie mäso pečené na víne

  • Jahňací perkelt

    Jahňací perkelt

kuk