Kalmáre vyprážané v cestíčku

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g mrazených kalmár, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, citrón, 3 lyžice slnečnicového oleja. Na cestíčko: 2,5 dl mlieka, 1 vajce, 75 g hladkej múky, 75 g hrubej múky. Do omáčky: 1,5 dl bieleho vína, 150 g masla, 3 žĺtky, 50 g rajčiakovej šťavy, štipku soli, mleté čierne korenie, na hrot noža bazalky. Olej na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Rozmrazené, očistené, upravené kalmáre sa nakrájajú na tenšie kolieska a vložia sa do vhodnej nádoby. Pripravené kalmáre sa osolia, posypú mletým korením, pridá sa nahrubo nakrájaná petržlenová vňať, pokvapká sa citrónovou šťavou a olejom. Upravené kalmáre sa nechajú marinovať v chlade asi 2 hodiny. Mäso sa vyberie z marinády, osuší, obalí sa v cestíčku a vypráža z obidvoch strán dozlata. Pri podávaní sa porcia vyprážaných kalmárov poleje omáčkou. Príprava cestíčka: Z vajec, mlieka, hladkej a hrubej múky, trochy oleja sa pripraví hladké cestíčko. Vymiešané cestíčko sa nechá chvíľu stáť, aby mierne zhustlo. Príprava omáčky: Víno sa vo vhodnej nádobe (kotlíku) prevarí, potom sa položí na paru a za stáleho miešania sa postupne zamiešajú kúsky masla striedavo so žĺtkami až do zhustnutia. Keď omáčka zhustne, dochutí sa soľou, mletým čiernym korením, rozdrvenou bazalkou a nakoniec sa zamieša rajčiaková šťava. Omáčka sa odstaví a udržiava v teple. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, dusená ryža, biele pečivo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1169
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1170

Podobné recepty:
  • Jednoduchá príprava ryby

    Jednoduchá príprava ryby

  • Treska s hroznom

    Treska s hroznom

  • Zapekaná morská šťuka so špenátom

    Zapekaná morská šťuka so špenátom

kuk