Filé z kambaly na orientálny spôsob

2018-02-14

Popis

Filé z kambaly na orientálny spôsob. Vhodné prílohy: vyprážané vypichované zemiaky, na porciu rez citróna.

Ingrediencie

  • 1 kg mrazenej kambaly
  • 1 lyžička soli
  • štipku kajenského korenia
  • štipku šafranu (alebo korenia karí)
  • 50 g rajčiakového pretlaku
  • 2 ks šalotky
  • 2 strúčik cesnaku
  • 1 ks malý kúsok póru (25 g)
  • 2 lyžica masla
  • štipku tymianu
  • bobkový list
  • petržlenovú vňať
  • 1 dl bieleho vína
  • polovicu lyžičky trebuľky
  • 1 ks malú cibuľu
  • 1 lyžička masla
  • 1 lyžička korenia karí
  • 3 dl vody
  • 1/2 lyžička soli
  • 200 g ryže

Postup

Krok 1

Z rozmrazenej, očistenej, čiastočne vykostenej (chrbtovej kosti zbavenej), umytej, osušenej kambaly sa nakrája filé, 180 g na porciu. Ryba sa osolí a nechá odležať. Do rajčiakového pretlaku zmiešaného s olejom sa pridá nadrobno nasekaná šalotka, pór, cesnak, kajenské korenie, šafran (korenie karí), soľ a spolu sa premieša na kašovinu. Do polovičným množstvom masla vymastenej nádoby sa rozotrie pripravená kašovina, na ktorú sa uloží filé, posype tymianom, sekanou petržlenovou vňaťou a pridá sa bobkový list. Spolu sa zaleje vínom, zakryje a pomaly varí tiahnutím. Porcia varenej kambaly sa položí na dusenú karí ryžu, do zmesi sa pridá zvyšok masla a premieša sa. Kambala sa navrchu posype sekanou trebuľkou. Vhodné prílohy: vyprážané vypichované zemiaky, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1234
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1235

Podobné recepty:
  • Lasagne so šošovicou

    Lasagne so šošovicou

  • Mušle zapečené

    Mušle zapečené

  • Aspiková hviezda

    Aspiková hviezda

kuk