Kambala na spôsob mornay
2015-09-29Ingrediencie
- 1 kg mrazenej kambaly, 2 lyžice masla, 1 lyžičku soli, 1 dl bieleho vína, 2,5 dl omáčky mornay, 75 g tvrdého syra (parmezán).
Postup
Krok 1
Z očistenej, čiastočne vykostenej (chrbtovej kosti zbavenej), umytej, osušenej kambaly sa nakrája filé, 180 g na porciu. Osolené filé sa vloží do tretinou masla vymastenej nádoby, zaleje sa vínom a dusí do polomäkka. Dusené mäso sa vloží do tretinou masla vymastenej gratinovacej misy, poleje omáčkou mornay, posype strúhaným syrom, pokvapká roztopeným maslom a vloží do rozohriatej rúry zapiecť. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, zeleninové šaláty, na porciu rez citróna.