Jazyk morský na burgundský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg mrazeného morského jazyka, soľ, 3 lyžice masla, 2 cibule, mleté čierne korenie, 150 g čerstvých šampiňónov, 1 dl červeného vína, 1 dl vývaru z rýb, 2 lyžice múčneho masla.

Postup

Krok 1

Z rozmrazeného, z kože stiahnutého, očisteného, umytého, osušeného morského jazyka sa nakrája filé s hmotnosťou 180 g na porciu. Filé sa osolí a nechá odležať. Dno gratinovacej nádoby vymastenej polovičným množstvom masla sa vyloží na plátky (kolieska) nakrájanou cibuľou a posype korením. Na cibuľu sa uloží pripravené filé a obloží sa na masle dusenými, na plátky nakrájanými šampiňónmi. Pripravené filé sa zaleje červeným vínom, podľa potreby doleje vývarom a pod pokrievkou sa pomaly varí tiahnutím. Uvarené filé sa vyberie a udržiava v teple. Do šťavy sa pridá múčne maslo, ktoré sa pomalým varom roztopí, zahustí sa šťava a podľa potreby sa dochutí soľou. Porcia morského jazyka sa poleje pripravenou šťavou s vložkou šampiňónov a cibule. Vhodné prílohy: varené cestoviny s petržlenovou vňaťou, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 734
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

735

Podobné recepty:
  • Vyprážané filé z hrčí

    Vyprážané filé z hrčí

  • Pstruh s mandľami II

    Pstruh s mandľami II

  • Fettuccine s krabím mäsom a kaviárom

    Fettuccine s krabím mäsom a kaviárom

kuk