Jazyk morský na spôsob Colbert

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg mrazeného morského jazyka, soľ, 1 dl mlieka, 2 lyžice hladkej múky, 1 vajce, 1 lyžičku masla, 3 lyžice strúhanky, olej na vyprážanie, 1 lyžicu masla maître d'hôtel, 1 citrón, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Z rozmrazenej ryby sa stiahne koža, očistí, umyje, osuší a nakrája sa filé, 180 g na porciu. V strede ryby (z vrchnej strany) sa urobí hlbší zárez, osolí a namočí do mlieka tak, aby sa mlieko dostalo aj do zárezu. Ryba sa obalí v múke, namočí do rozšľahaných vajec s roztopeným maslom a obalí v strúhanke (anglický spôsob obaľovania - panírovanie). Obalené porcie ryby sa vypražia v rozohriatom oleji. Pri podávaní sa do zárezu vloží plátok masla maître d'hôtel, posype sekanou petržlenovou vňaťou a obloží osminkami citróna. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 729
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

730

Podobné recepty:
  • Makrela s jogurtom na indický spôsob

    Makrela s jogurtom na indický spôsob

  • Kantolské krevety

    Kantolské krevety

  • Slávky s cibuľovou omáčkou a zapečenou bagetou

    Slávky s cibuľovou omáčkou a zapečenou bagetou

kuk