Šťuka na spôsob condé

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg vypitvanej šťuky, 1 lyžičku soli, karí korenie, 200 g šampiňónov, 100 g konzervovaného mäsa z homára, petržlenovú vňať, 2 lyžice masla, 2 dl prírodného vína.

Postup

Krok 1

Očistená, vypitvaná, umytá šťuka sa rozkrojí na polovice, odstráni sa chrbtová kosť a šikmo sa nakrája na kusy s hmotnosťou 160 g na porciu. Jednotlivé kusy sa osolia, posypú korením karí a nechajú odležať. Na dno vhodnej nádoby sa rozložia očistené, na hrubšie plátky nakrájané šampiňóny, na ktoré sa uloží pripravené rybacie mäso a pokryje sa mäsom z homára. Mäso sa posype nadrobno sekanou petržlenovou vňaťou, zvyškom soli, korením karí, poleje roztopeným maslom zmiešaným s vínom a vloží do rozohriatej rúry pod pokrývkou dusiť domäkka. Počas dusenia sa mäso podľa potreby podlieva horúcim rybím vývarom. Pri podávaní sa mäso zo šťuky navrchu ozdobí dusenými šampiňónmi, kúskom mäsa z homára a podleje šťavou. Vhodné prílohy: ryža karí, rôzne druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 897
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

898

Podobné recepty:
  • Kapor na mlynársky spôsob

    Kapor na mlynársky spôsob

  • Penne s lososom a kaviárom

    Penne s lososom a kaviárom

  • Losos v bazalkovej omáčke so zemiakmi

    Losos v bazalkovej omáčke so zemiakmi

kuk