Kapor na alsaský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg vypitvaného kapra, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie. Na marinádu: 1 dl bieleho vína, 1 strúčik cesnaku, 1 menšiu cibuľu, 25 g bouquet garni. 0,5 dl oleja, 25 g šalotiek, 1 lyžicu hladkej múky, 1,5 dl vody, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistený, vypitvaný, v studenej vode umytý kapor sa osuší a nakrája na 100 g kusy (2 na porciu). Porcie kapra sa osolia, okorenia a vložia do nádoby s pripravenou marinádou z vína, na plátky nakrájanej cibule, cesnaku, bouquet garni a nechajú sa odležať asi 12 hodín (vhodné je rybu v marináde obracať). Na oleji sa spení nadrobno nakrájaná šalotka, zapráši sa múkou, opraží, zaleje vlažnou vodou, dobre rozmieša a nechá zovrieť. Pridá sa víno z marinády a spolu sa krátko povarí. Do tohto základu sa vložia marinované porcie kapra a pod pokrievkou sa pomaly varia tiahnutím. Uvarené porcie ryby sa vyberú, vložia do vhodnej nádoby a uchovajú v teple. Omáčka sa nechá dobre povariť a podľa potreby sa precedí (prelisuje). Do hotovej omáčky sa pridá najemno nasekaná petržlenová vňať. Pri podávaní sa porcia ryby poleje omáčku. (Zaliate porcie ryby s omáčkou sa môžu uložiť v chlade a podávať aj na studeno.) Vhodné prílohy: varené zemiaky, sendvič, biele pečivo, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 960
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

961

Podobné recepty:
  • Filé z tresky na andalúzsky spôsob

    Filé z tresky na andalúzsky spôsob

  • Krevety na cesnaku II

    Krevety na cesnaku II

  • Kapor na ukrajinský spôsob

    Kapor na ukrajinský spôsob

kuk