Polievka z kapra na francúzsky spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky , Cudzokrajná kuchyňa , Iné , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
Ingrediencie
- 500 g vypitvaného a vykosteného kapra, 1 lyžičku soli, 0,8 l zeleninového vývaru (voda, 3 kocky zeleninového bujónu), 100 g čerstvých šampiňónov, 1 vrchovatú lyžičku masla, 60 g sterilizovaného hrášku, 1 lyžičku hladkej múky, 1 dl smotany, štipku mletého čierneho korenia, muškátový oriešok, vegetu, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Očistený, vypitvaný, vykostený, umytý kapor sa nakrája na menšie kocky, vloží do nádoby, zaleje zeleninovým vývarom a varí tiahnutím asi 30 minút. Očistené šampiňóny sa nakrájajú na tenké plátky a podusia na masle. Podusené šampiňóny sa vložia do polievky a krátko povaria. Polievka sa zahustí smotanou dobre zamiešanou s múkou, spolu sa povarí, pridá sa precedený hrášok a dochutí soľou, mletým korením, strúhaným muškátovým orieškom. Pri podávaní sa pridá najemno nasekaná petržlenová vňať.