Rybárska polievka z kapra
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
Ingrediencie
- 600 g vypitvaného kapra, 1 l vývaru z kapra, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 2 čerstvé feferóny, polovicu lyžičky soli, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Očistený, umytý kapor sa vykostí, nakrája na porcie (úzke pásy), 2 kusy hmotnosti 100 g na porciu, osolí sa a nechá v chlade odležať. Vývar z kapra sa ohreje, pridá sa mletá paprika, nakrájaná, očistená feferónka, vložia sa porcie kapra a pomaly sa varí asi 20 minút. Nakoniec sa podľa potreby dochutí soľou. Pri podávaní sa porcia mäsa zaleje polievkou a posype najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. (Mliečie alebo ikry sa môžu pridať pri varené kapra.)