Rybárska polievka z kapra

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g vypitvaného kapra, 1 l vývaru z kapra, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 2 čerstvé feferóny, polovicu lyžičky soli, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistený, umytý kapor sa vykostí, nakrája na porcie (úzke pásy), 2 kusy hmotnosti 100 g na porciu, osolí sa a nechá v chlade odležať. Vývar z kapra sa ohreje, pridá sa mletá paprika, nakrájaná, očistená feferónka, vložia sa porcie kapra a pomaly sa varí asi 20 minút. Nakoniec sa podľa potreby dochutí soľou. Pri podávaní sa porcia mäsa zaleje polievkou a posype najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. (Mliečie alebo ikry sa môžu pridať pri varené kapra.)

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1165
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1166

Podobné recepty:
  • Žihľavová polievka

    Žihľavová polievka

  • Ryba na peruánsky spôsob

    Ryba na peruánsky spôsob

  • Rybie filé na šampiňónoch

    Rybie filé na šampiňónoch

kuk