Barania polievka na orientálny spôsob
2015-12-02- komentárov
- Kategórie: Polievky , Biele polievky , Baranie, jahňacie mäso , Iné
Popis
Zdravá polievka pripravená na iný spôsob. Ochutnajte baraniu polievku s chuťou orientu.
Ingrediencie
- 350 g baranieho predného s kosťou
- 1 l vody
- 15 g soli
- 5 zrnko čierneho korenia
- 1 ks cibuľu
- 3 strúčik cesnaku
- 150 g koreňovej zeleniny
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 100 g očistených zemiakov
- domáce rezance
- vegetu
- petržlenovú vňať
Postup
Krok 1
Očistené, prebytočného loja zbavené, umyté a blanšírované mäso sa vloží do vhodnej nádoby. Mäso sa zaleje vodou, nechá zovrieť, osolí, pridá sa korenie a pomaly varí domäkka. Po čase varenia sa pridá očistená zelenina, cesnak a cibuľa. Uvarené mäso sa vyberie, vývar sa precedí cez husté cedidlo, dochutí polievkovým korením a mletou paprikou.
Krok 2
Pri podávaní polievky sa ako vložka vkladá na rovnomerné kocky nakrájané, vykostené mäso, na kocky nakrájané, varené zemiaky, varená cestovina a zelenina a posype najemno posekanou petržlenovou vňaťou.