Fazuľová polievka s kyslou kapustou
2018-02-08- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Polievky , Hnedé polievky
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľová polievka s kyslou kapustou. Podávame s ražnou tehlou alebo iným druhom čierneho chleba.
Ingrediencie
- 250 g veľkozrnnej fazule
- 200 g kyslej kapusty
- 250 g zemiakov
- soľ
- rastlinný olej
- 1 ks cibuľa
- 40 g hladkej múky
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Prebratú a umytú fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody. Na druhý deň ju uvaríme vo vode, v ktorej bola namočená. Osobitne uvaríme pokrájanú kyslú kapustu. Do takmer mäkkej fazule pridáme očistené nadrobno pokrájané zemiaky, soľ a zápražku, ktorú si pripravíme z rastlinného oleja, cibule pokrájanej nadrobno, múky a mletej červenej papriky. Povaríme, pridáme osobitne uvarenú kyslú kapustu, premiešame a ešte chvíľu povaríme. Nakoniec okoreníme mletým čiernym korením a podávame s ražnou tehlou alebo iným druhom čierneho chleba.