Fazuľová polievka na kyslo
2018-02-08- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Polievky , Hnedé polievky
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľová polievka na kyslo. Podávame s čiernym celozrnným chlebom.
Ingrediencie
- 200 g suchej bielej fazule
- 2 ks bobkové listy
- 1 ks cibuľa
- rastlinný olej
- 20 g hladkej múky
- soľ
- umelé sladidlo
- ocot
- lyžička nadrobno posekaného kôpru
Postup
Krok 1
Prebranú a umytú fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody a na druhý deň ju uvaríme v tej istej vode, v ktorej bola namočená, spolu s bobkovými listami a celou očistenou cibuľou. Keď je fazuľa mäkká, pridáme bledú zápražku pripravenú z rastlinného oleja a múky, osolíme a dochutíme trochou umelého sladidla, podľa chuti octom a nadrobno posekaným čerstvým kôprom. Podávame s čiernym celozrnným chlebom.