Marhuľová torta

2015-09-29

Ingrediencie

  • Korpus - 9 vajec, 80 g práškového cukru, 60 g olúpaných mandlí, 40 g polohrubej múky, pomarančová kôra. Krém: 1 vajce, 2 žĺtky, 120 g práškového cukru, 100 g masla, 1/2 dl barackovice. Ozdoba: 800 g marhuľového kompótu, 100 g želatíny, 1 lyžica cukru, 1 dl vody, citrónová šťava.

Postup

Krok 1

Cukor s 8 žĺtkami a s 1 celým vajcom vyšľaháme na hustú penu, pridáme postrúhané, olúpané mandle, múku, trochu postrúhanej kôry z dobre umytého pomaranča, pomiešame a nakoniec primiešame sneh z 8 bielkov. Cesto upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme pri 200 stupňov celzia. Vychladnutý korpus napoly prekrojíme a naplníme. Krém: 1 vajce a 2 žĺtky s cukrom miešame na teplej platni do zhustnutia a potom do vychladnutia. Vaječno-cukrová zmes nemá byť teplejšia ako 40 stupňov celzia. Do vychladnutej zmesi zašľaháme maslo a nakoniec barackovicu. Na plnku položíme druhý plát. Tortu potrieme aj navrchu a po bokoch krémom. Navrch torty poukladáme polovice odkvapkaných kompótových marhúľ a potrieme ich želatínou. Želé: Vodu s cukrom prevaríme, potom ochladíme na 40 stupňov celzia, vmiešame práškovú želatínu a citrónovú šťavu. Môžeme podávať s nesladenou šľahačkou. Miesto marhúľ môžeme použiť jahody, hrozno, broskyne, ananás.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1233
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1234

Podobné recepty:
  • Lorrainský koláč

    Lorrainský koláč

  • Citrónový krém II

    Citrónový krém II

  • Kakaový koláč s mascarpone

    Kakaový koláč s mascarpone

kuk