Tarhoňa s údeninou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 450 g tarhone, 4 lyžičky bravčovej masti alebo oleja, 1/2 malej cibule, soľ, mleté korenie, 4 plátky údeniny, bylinkové korenie (rozmarín alebo materina dúška), 1 lyžica postrúhaného syra, rajčiak, zelená paprika, reďkovka, uhorka, kečup.

Postup

Krok 1

Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, vsypeme tarhoňu a pri stálom miešaní restujeme v tuku, až cestovina zhnedne. Osolíme, prilejeme horúcu vodu (aby bola cestovina zakrytá) a prikryté dusíme 25 minút. Nemiešame, ak treba, aby bola cestovina mäkká, horúcu vodu dolejeme. Keď je tarhoňa mäkká a sypká, bez vody, prikrytú necháme 10 minút postáť. Predtým ako opraženú tarhoňu zalejeme horúcou vodou, pridáme nadrobno pokrájanú údeninu (šunku, salámu, údenú prerastenú slaninu, párky) a korenie. Hotovú udusenú a ochutenú tarhoňu tvarujeme na tanier z hrnčeka, posypeme postrúhaným syrom, obložíme čerstvou zeleninou alebo polejeme kečupom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 994
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

995

Podobné recepty:
  • Kuracie Teriyaki

    Kuracie Teriyaki

  • Somloi

    Somloi

  • Fazuľový šalát na gruzínsky spôsob

    Fazuľový šalát na gruzínsky spôsob

kuk