Rezance s tvarohom a s kyslou smotanou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, tuk na omastenie, 2 plátky údenej slaniny, 200 g tvarohu, soľ, 4 lyžice hustej kyslej smotany.

Postup

Krok 1

Múku preosejeme na dosku. Trochu osolíme, v strede urobíme jamku, vyklopíme celé vajce, nožom zapracujeme, prilejeme trochu vody a ďalej pracujeme s nožom až polovicu múky spotrebujeme. Potom domiesime rukami tuhšie cesto. Z 1/2 kg múky vytvarujeme 2 bochníky, ktoré rozvaľkáme na 1,5 - 2 mm hrubé plátky, pokrájame na rovnomerne široké asi 5 - 7 cm pásy, poukladáme ich na seba (asi 5 - 5 plátov). Cesto musí byť natoľko tuhé, aby sa pokrájané a pomúčené pásy na seba nelepili. Ostrým nožom krájame asi 2 cm tenké rezance. Pokrájané cesto hneď rozhádžeme po doske, aby sa nezlepilo a vyvárame v osolenej vode. Keď cesto v osolenej vriacej vode vypláva navrch, je uvarené. Precedíme ich, pomastíme s nadrobno pokrájanou a vyškvarenou údenou slaninou. Navrch nasypeme pomrvený tvaroh, osolíme a zľahka rozmiešame. Rezance na tanieri polejeme hustou kyslou smotanou. Ako prílohu môžeme podať pohár kyslého mlieka alebo zeleninový šalát z rajčiakov, karotky a z hlávkového šalátu, čím doplníme biologickú hodnotu múčneho pokrmu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1521
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1522

Podobné recepty:
  • Veľkonočná hrudka

    Veľkonočná hrudka

  • Karfiol na taliansky spôsob

    Karfiol na taliansky spôsob

  • Zeleninové ragú (ratatouille)

    Zeleninové ragú (ratatouille)

kuk