Rajčiakový šalát II

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g väčších rajčiakov, 1 cibuľa, sladkokyslý nálev z vody, octu, cukru, soli a oleja, zelený petržlen.

Postup

Krok 1

Rajčiaky umyjeme. Ak chceme pripraviť jemný šalát, rajčiaky olúpeme tak, že ich sparíme v horúcej vode a kožu stiahneme. Rajčiaky najprv prekrojíme na polovice a vyrežeme zelený krúžok z okvetia, ktorý nepatrí do šalátu. Jemný rajčiakový šalát by mal obsahovať len dužinu bez jadierok a preto prekrojený rajčiak vytlačíme ako citrón. Dužinu pokrájame na osminky. Takto upravené rajčiaky dávajú šalátu zvláštnu jemnú chuť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 772
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

773

Podobné recepty:
  • Ryžový šalát s jablkami

    Ryžový šalát s jablkami

  • Šalát z červenej kapusty a ovocia

    Šalát z červenej kapusty a ovocia

  • Šalát zo zvyškov kurčaťa

    Šalát zo zvyškov kurčaťa

kuk