Maslové halušky z odpaľovaného cesta

2015-09-29

Ingrediencie

  • 3-4 lyžice hrubej múky, 1,5 dl mlieka, 1 vajce, 1 malá lyžička masla, trochu soli.

Postup

Krok 1

Mlieko so soľou a maslom prevaríme, odstavíme z ohňa a vmiešame múku. Dobre rozmiešame, aby neboli hrudky, znova položíme na oheň a chvíľu restujeme, až sa cesto nelepí na steny a varešku. Cesto necháme vychladnúť a zamiešame vajce. Cesto preložíme na drevenú, vo vode namočenú dosku (lopatku) alebo do hlbokého taniera a lyžicou, alebo nožom oddeľujeme halušky do vriacej, osolenej vody. Varíme asi 4 minúty. Po vychladnutí halušky stuhnú.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1159
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1160

Podobné recepty:
  • Viedenské šálkové knedle

    Viedenské šálkové knedle

  • Zemiakovo artičokový šalát

    Zemiakovo artičokový šalát

  • Mrkva na smotane

    Mrkva na smotane

kuk