Maslové halušky z odpaľovaného cesta
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
Ingrediencie
- 3-4 lyžice hrubej múky, 1,5 dl mlieka, 1 vajce, 1 malá lyžička masla, trochu soli.
Postup
Krok 1
Mlieko so soľou a maslom prevaríme, odstavíme z ohňa a vmiešame múku. Dobre rozmiešame, aby neboli hrudky, znova položíme na oheň a chvíľu restujeme, až sa cesto nelepí na steny a varešku. Cesto necháme vychladnúť a zamiešame vajce. Cesto preložíme na drevenú, vo vode namočenú dosku (lopatku) alebo do hlbokého taniera a lyžicou, alebo nožom oddeľujeme halušky do vriacej, osolenej vody. Varíme asi 4 minúty. Po vychladnutí halušky stuhnú.