Jemná knedľa varená v hrnčeku
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
Ingrediencie
- 1 pohár (2 dl) hrubej múky, 1 pohár mlieka, 1 žemľa, 1 vajce, trochu masla, soľ.
Postup
Krok 1
Žemľu pokrájame na malé kocky. Z múky, soli, zo žĺtka a z mlieka dobre vypracujeme redšie cesto. Z bielka vyšľaháme sneh. Do cesta zapracujeme pokrájané žemle a nakoniec ľahko vmiešame sneh z bielka. 2 hrnčeky vymastíme maslom, rozdelíme do nich cesto a vložíme do nádoby s horúcou vodou. Nádobu prikryjeme a pomaly varíme 25 až 40 minút, podľa veľkosti knedlí. Knedle z hrnčekov vyklopíme. Povrch má byť suchý.