Jemná knedľa varená v hrnčeku

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 pohár (2 dl) hrubej múky, 1 pohár mlieka, 1 žemľa, 1 vajce, trochu masla, soľ.

Postup

Krok 1

Žemľu pokrájame na malé kocky. Z múky, soli, zo žĺtka a z mlieka dobre vypracujeme redšie cesto. Z bielka vyšľaháme sneh. Do cesta zapracujeme pokrájané žemle a nakoniec ľahko vmiešame sneh z bielka. 2 hrnčeky vymastíme maslom, rozdelíme do nich cesto a vložíme do nádoby s horúcou vodou. Nádobu prikryjeme a pomaly varíme 25 až 40 minút, podľa veľkosti knedlí. Knedle z hrnčekov vyklopíme. Povrch má byť suchý.

 

Priemerné hodnotenie členov

(3 / 5)

3 1 1324
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

1325

Podobné recepty:
  • Základná majonéza I

    Základná majonéza I

  • Rýchly zemiakový šalát

    Rýchly zemiakový šalát

  • Zemiaky restované

    Zemiaky restované

kuk